به گزارش خبرنگار ورزشی حیات؛ تیم ملی فوتبال ایران از ساعت 22:30 امروز (سهشنبه - به وقت ایران) در سومین و آخرین دیدار خود در مرحله گروهی جام جهانی 2022 قطر، در ورزشگاه الثمامه مقابل آمریکا صفآرایی میکند.
ایران با بدترین نتیجه ممکن این رقابتها را آغاز کرد اما در ادامه با ارائه یک بازی منطقی و زیبا موفق شد تیم مغرور ولز را با اختلاف دو گل شکست دهد تا امیدها به اردوی ایران بازگردد. اما فارغ از جام جهانی 2022 امروز سالروز حماسه ملبورن و صعود تاریخی ایران به جام جهانی 1998 فرانسه است؛ روزی که ایران یک صدا فریاد شادی بود؛ روزی که 8 آذر 1376 بود. حالا و بعد از 25 سال 8 آذر 1401 فرا رسیده و ملی پوشان در آستانه خلق یک حماسهای دیگر هستند؛ صعود به مرحله یک هشتم نهایی جام جهانی برای اولین بار.
رقم زدن مقتدرانهترین برد و ثبت سومین کلینشیت ایران در ادوار مختلف جام جهانی، در چهار روز پیش نشانههایی روشن از بازگشت تیم ملی به شرایط مطلوب بود. حالا دومین بازی قرن میتواند به ماندگارترین دیدار تاریخ فوتبال کشورمان تبدیل شود. ملیپوشان ایران در پنج دوره گذشتهای که در جام جهانی شرکت کردهاند، از صعود به دور حذفی بازمانده و تساوی مقابل آمریکا (در صورتی که انگلیس مغلوب ولز نشود)، حکم راهیابی یوزهای ایرانی به دور یکهشتم نهایی را امضا میکند.
ایران و آمریکا تاکنون دو بار به مصاف هم رفتهاند که یکی از آنها، به بازی قرن در جام جهانی 98 برمیگردد. تیم ملی کشورمان با طلاییترین نسل خود شامل علی دایی، خداداد عزیزی، مهدی مهدویکیا و احمدرضا عابدزاده وارد رقابتها شد و با وجود شکست برابر یوگسلاوی و آلمان، اولین برد تاریخ فوتبال ایران در جام جهانی را برابر آمریکا به دست آورد. دیگر تقابل دو تیم به دیداری تدارکاتی در زمستان سال 1378 برمیگردد که به تساوی یک - یک انجامید.
آمریکا هم با اینکه یک امتیاز از انگلیس گرفت، حالا با دو امتیاز در جایگاه سوم جدول گروه ایستاده و برای راهیابی به مرحله یکهشتم نهایی، چارهای جز غلبه بر یوزهای ایرانی ندارد. یانکیها یازدهمین حضور خود در جام جهانی را تجربه میکنند و در پنج دوره، از مرحله گروهی عبور کردهاند. آمریکا یکی از غایبان جام جهانی 2018 محسوب میشد و این مسابقات را در سال 2026 همراه با کانادا و مکزیک میزبانی میکند.
آمریکا با تیمی جوان وارد رقابتها شده است و با میانگین سنی 25.2 سال، دومین تیم جوان مسابقات به شمار میرود. تیم گرگ برهالتر تاکنون دو تساوی مقابل ولز و انگلیس به دست آورده و با اینکه پنج گل کمتر از ایران دریافت کرده، سه گل هم کمتر از تیم کشورمان به ثمر رسانده است. آمریکا ظرف دو مسابقه تنها 16 موقعیت گل به دست آورده است، اما بازیکنان این تیم مجموعاً 877 بار به هم پاس دادهاند که 521 پاس بیشتر از ایران در دو مسابقه محسوب میشود.
تیم ملی در شرایطی ولز را شکست داد که کشور با دخالت بیگانگان و ایجاد آشوب شرایط خاصی را تجربه میکرد اما بعد از پیروزی مقابل ولز، ملت یکصدا فریاد شادی سر داد و قرار است امشب نیز بعد از خلق حماسهای دیگر ایران قوی و متحد شاد شود؛ ایرانی که ملت آن به اتحاد و این اتفاق خوب نیاز دارد و قرار است امشب شادترین ملت جهان باشند.